Horgászok, figyelem! - Ne add el a halat ! - Carpfanatic
 
Főmenü
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:[ ]
[ ]
Online
vendég: 1, tag: 0 ...

legtöbb 100
(tag: 0, vendég: 100) - 13 júl : 14:13

Tagok: 115
Legújabb tag: bigfish
Időjárás
Click for Budapest, Hungary Forecast
Szavazás


Milyen csalival horgászol leggyakrabban?Gyári bojli

Saját bojli

Pellet

EgyébKiírta weisz
szavazat: 528
Korábbi szavazások

Számláló
Ma
Összesen: 2
Egyedi: 2

Legtöbb
Összesen: 7
Egyedi: 7

Oldal ...
Összesen: 54779
Egyedi: 22712
Legújabb fórumüzenetek
Írta: bigfish
Eladó 1 db Byron X 12T 350 H feeder és egy 1 Byron[tovább ...]
01 dec : 15:30

Írta: bigfish
eladóak a következő botok1db Sert karax 360 3lb [tovább ...]
03 ápr : 08:45

Írta: gianni77
2009 06 01-én nyit a nagykállói bojlis tó info:www[tovább ...]
12 máj : 19:45

Írta: bigfish
csak példának írtam a kutyatápot mert ez nem túl d[tovább ...]
02 ápr : 15:40

Írta: tomibojli
akkor több állati eredetű lisztet kellene használn[tovább ...]
28 márc : 19:14

Írta: bigfish
nem aromára gondoltam hanem a lisztekrenagyon sok [tovább ...]
28 márc : 16:57

Írta: tomibojli
sziasztok mit javasoltok mit tegyek bele ami nem o[tovább ...]
26 márc : 10:50

Írta: bigfish
nem a méret a lényeg hanem a tartalommindenképpen [tovább ...]
25 márc : 16:53

Írta: tomibojli
sziasztok szerintetek milyen átmérőjű bojli a legh[tovább ...]
24 márc : 20:08

Írta: tomibojli
szia a tavunk 60hektáros átlag mélység 8-10méter 200-400méter a szélessége és tuskós a meder tarra vágott erdő de a képeken ezt láthattad 35éve vannak halak telepítve kb öt éve bojlizgatnak rajta egy két spori nincsenek még a halak hozzá szokva bojlihoz mondhatom hogy szűz víz bojliban amit csinálok van aroma por vandenejde bigfis vad szilvás illatú száraz összetevők amiket a képeken láttál a halak nagy százalékban ez a súlyúak a jellemzők mivel nem lehet etetni csak stikában meg kéthetente van északai peca így nem nagyon lehet ősze akadni kapitálishallal sajnos májusban nincs éjjszakai akkor lene igazi abojlizás ti mejik hónapban szoktatok nagyokat fogni
22 márc : 20:13

Horgászok, figyelem! - Ne add el a halat !
Jogszabály-módosítást kezdeményezett a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNP), mert egy tavalyi rendelet lehetővé teszi, hogy a horgászok kistermelőként értékesítsék a kifogott halakat.
A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) indokoltnak ítélte a kezdeményezést. Erről Puskás Zoltán, az állami tulajdonban lévő halászati társaság vezérigazgatója számolt be az MTI-nek.

Az 52/2010(IV. 30.) FVM-rendelet miatt a BHNP már állásfoglalást kért a halászati hatóságtól, kezdeményezve azt is, hogy értelmezzék a kistermelő fogalmát a horgászat esetében. Az új rendelet ugyanis lehetővé tette, hogy egy horgász is kistermelő legyen, a lehetőséggel már több élelmes balatoni horgász is élni kezdett. A rendelet szerint kistermelő az, aki az "általa jogszerűen kifogott hallal, közvetlenül a végső fogyasztót, illetve a régión belüli kiskereskedelmi vagy vendéglátó létesítményt látja el".

A vezérigazgató szerint problémákat okozhat, hogy egy érvényes engedéllyel rendelkező horgásznak a rendelet értelmében lehetősége nyílik évi 6000 kilogrammnyi zsákmányát legalizálni a kiskereskedelemben, holott ekkora mennyiséget horgászati módszerekkel lehetetlen kifogni. Az új rendelet, miközben kiskaput nyitott az illegálisan, illetve a napi mennyiségi korlátozás felett kifogott hal értékesítésére, nincs összhangban a horgászat etikai szabályaival (amely nem támogatja a horgászzsákmány eladását), továbbá az érvényes balatoni területi engedélyekkel sem (amely kifejezetten tiltja a kifogott hal értékesítését).

A vezérigazgató közölte, a Somogy megyei halászati felügyelőség az MTI megkeresésére kezdeményezte a kifogásolt szabályozás módosítását az MGSZH-nál. A közelmúltban a BHNP részére elküldött állásfoglalásban a hivatal indokoltnak nevezte a rendelet módosítása iránti igényt, és beszámolt az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság felé tett módosítási javaslatáról is. Ez arra épít, hogy a kistermelőnek regisztrációs kötelezettségük van. Ennek értelmében javasolja feltüntetni forgalmazáskor, hogy a hal halászati vagy haltenyésztési tevékenységből származik-e. Az uniós jogszabályokkal összhangban érvényesítenék azt a kitételt is, hogy horgászati tevékenységből származó hal forgalmazása tilos.

forr-:horgaszat.hu

Írta bigfish - csütörtök 19 május 2011 - 09:54:50 | Hozzászólás: 0 | Nyomtatóbarát változat
Véletlen képek
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


bigfish
29 júl : 13:50
ha nem jelennek meg a képek
frissítsetek

Partnerek
horgasz.hu
Horgászat - horgaszat.wyw.hu
A Carpfanatic Team az oldal tartalmáért felelősséget nem vállal! Kapcsolat: carpfanatic©chello.hu

pagerank

Magyar Honlap Linkek

carp zoom, carpzoom, pellet, horgászbolt, bojli, sátor, shimano, rod pod, nyelető, okuma, owner, bojlis bot, eurohold, elektromos kapásjelző, horog, big carp, rig, horgászbot,horgászorsó,botjavítás.orsójavítás, használt bot,használt orsó,horgászbizományi
   
Oldal létrehozási idő: 0.0706 másodperc, 0.0125 lekérdezési idő.